Tanatos & Eros або куди ж поділися справжні «страшилки»
© Dimension Films ДЖЕРЕЛО: Youtube.com

У серпні 2010 на екранах кінотеатрів глядачі, традиційно очікуючи крові і сексу, могли побачити крізь видані ним при вході окуляри фільм Олександра Ажа «Піраньї 3D» (Piranha 3D).

Сюжет фільму розчулює своєю нехитрістю і простотою. На самому початку нічого не віщує біди. Неохайний дядечко-науковець (Річард Дрейфус) у човнику посеред озера відпочиває від метушливого соціуму тілом і душею. Та, мабуть, гороскоп його зранку віщував інше. Раптом візьми і якби підводний землетрус! Пробуджуються страшненькі кровожерливі рибки, охочі покуштувати просоченого алкоголем м'яска безтурботних хлопців і напівоголених силіконових дівчат у розпал літнього свята на озері Вікторія!

Головні герої фільму: типовий американський тінейджер, який намагається налагодити своє особисте життя і матеріальне становище, поставивши під загрозу життя малолітніх братика і сестрички Джейк (Стівен Р. Маккуїн) - син класично відважної жінки-шерифа, а також місцева дівчина Келлі (Джесіка Зор) - безпосередній об'єкт його жадання. Вони часом відважно, часом не дуже, борються за виживання і, звичайно ж, виживають.

Ех ... Бідний Альфред Хічкок, багато років вивчаючи природу людського страху з метою створення якісного продукту, просто ридає.

Нас лякають не психологічно, а самим брутальним оптичним чином - гори закривавлених частин тіла, розірваних, розжованих за допомогою зубок піраній подрібнених човновим мотором. Так! .. Зняття скальпа дівчині цим самим мотором, як і плаваючий відкушений і виплюнути в глядача дітородний орган режисера порнушки Дерріка Джонса (Джеррі ОКоннелл) в 3D - найяскравіші моменти фільму! Акцент робиться виключно на спецефекти, з якими явно перестаралися. Я особисто спостерігала, як на 45-й хвилині 105-хвилинного фільму у глядачів закінчилися ВСІ емоції, і вони, завмерши в кріслах, приречено чекали титрів.

Технології витіснили майстерність створення трилерів і жахів, і це сумно. Але, яке життя, такі й фільми. І звичайно ж, фінальний вибір за глядачами - дивитися чи не дивитися.
Loading...
1