Муві 43: Абсурдна комедія для тих, хто вміє цінувати стьоб
© s_bukley ДЖЕРЕЛО: Depositphotos

На цю стрічку прагнули потрапити першими дві категорії людей: ті, хто звернув увагу на букет з акторів, а він, відверто кажучи, багатющий, і кіномани-любителі трешевих комедій на кшталт "Американського пирога" чи "Дуже страшного кіно". І якщо друга категорія фільм хоч якось зацінила, то перші відверто плювалися і йшли із зали, не додивившись "Муві 43" навіть до половини. Але є ще й третя категорія глядачів, які від фільму у повному захваті.

Отже, що ми маємо. "Муві 43" - американська комедія від постановника та продюсера Пітера Фарреллі, яка складається з 12 міні-історій, пов'язаних між собою сюжетом. Завдяки безлічі скетчів, у стрічці змогли взяти участь аж 25 акторів першої величини. Серед них Емма Стоун, Джерард Батлер, Х'ю Джекман, Кейт Вінслет, Річард Гір, Ума Турман, Холлі Беррі, Джастін Лонг та інші.

Сюжет. Ну що ж, починається все приблизно так. Купка підлітків-невдах на чолі з неповнолітнім хакером Бакстером намагаються знайти інформацію про таємниче "Муві 43", заборонений фільм, який нібито має грандіозне значення дя всього світу. Під час пошуків хлопчаки натикаються на різні відеоролики з історіями, наприклад, "Побачення супергероїв", "I-тьолка", "Хвора шия Х'ю" тощо. Звучить досить банально і нудно. Але ось якщо до цього додати Х'ю Джекмана з величезною мошонкою замість кадика, Бетмена-Петросяна та Річарда Гіра, який продає замість Айподів Айтьолок - стає вже цікавіше.

Фільм "Муві 43" так і залишиться неоціненим людьми, яких нудить від хтивого гумору і гри "на межі". Однак, відкинувши категоричність, стає зрозуміло, що поставлено кіно дуже і дуже непогано. Нехай навіть із присутністю чоловічих геніталій, матюків та іншого.

Також варто відзначити, що над стрічкою працювали, окрім Пітера Фареллі, ще десять режисерів, з числа яких можна виділити Елізабет Бенкс, Стівена Брілла, Стіва Карра, Рості Кандіеффа, Джеймса Даффі й інших.

Акторська гра. Хоча гумор у фільмі вище пояса практично не піднімається, акторський склад зіграв чудово і кожен впорався зі своєю роллю відмінно. У "Муві 43" відомих і серйозних світових знаменитостей раптом представляють нам у непривабливому світлі і примушують Холлі Беррі замішувати грудьми коктейль, а Джерарда Батлера перетворюють на матюкливого лепрекона.

Персонажі (читай - актори) постають перед нами абсолютно вільними від рамок і забобонів, кумедними та безглуздими. Проте вони не опускаються у своїй грі до тупості. Ну, справді, як Річард Гір, цей сивочолий красень зі звабливою посмішкою може здатися тупим?

Для цінителів, напевно, треба відзначити, що стрічка перекладена Гобліном (російською) - переклад місцями неточний, але дуже колоритний.

Підсумки. Гротеск, панове! "Муві 43" подає нам начебто звичайні життєві ситуації, змішуючи їх із такими речами, які не дуже-то й натягнеш на голову.

Висновок один. Якщо не хочете сидіти у кінотеатрі з епічним фейспалмом, весь фільм шкодувати про витрачені на квиток гроші і думати про щось на кшталт: "Ну як Кейт Вінслет могла погодитися зіграти в цьому кіно?!", ставтеся до життя простіше. А якщо простіше не виходить - не йдіть на "Муві 43". І хтивий гумор тут ні до чого.

1
2