Комедія "Шпигунка": брутальний Стетхем, Сердючка і сміх до сліз

Комедія-бойовик «Шпигунка» від режисера Пола Фіга, котрий усім відомий за фільмом «Озброєні та небезпечні», довела всім, що у творців американських комедій все-таки ще залишилися сили знімати якісний продукт, який приносить значні касові збори.

Сюжет. С'юзан Купер - одиначка, незаміжня, дітей у неї теж немає, та й зовнішність, м'яко кажучи, не модельна - завжди хотіла стати суперагентом і повторити кар'єру агента "007", для цього вона навіть влаштувалася на роботу в ЦРУ, на посаду помічника агента. С'юзан стала очима і вухами свого агента, але вона ніколи не брала участь у таємній операції. 10 років роботи "голосом у голові" агента ще більше запалили її бажання спробувати свої сили на полі бою, але вона все ж залишалася кабінетним працівником ЦРУ.

І тут агенція отримує неймовірно складне завдання, яке приносить багато втрат. І коли колега С'юзан (Джуд Лоу), в якого вона була закохана, не повернувся з чергового завдання, і агентство отримало інформацію, що головні злочинці знають в обличчя всіх агентів та місія стає нездійсненною, керівництво довірило цю операцію Купер, а та - з гордістю взялася за неї, аби помститися за коханого і врятувати світ.

Але чи зможе незграбна офісна працівниця С'юзан Купер врятувати світ від ядерної бомби?!

Акторська гра. Мелісса Маккарті і брутальний Джейсон Стетхем стали справжньою знахідкою режисера, адже, володіючи чудовим почуттям гумору, актори з легкістю постали перед глядачем у смішних і безглуздих образах. Стетхем - агента-невдахи, а Мелісса - незграбної офісної працівниці.

Цей фільм можна назвати пародією на «Джеймса Бонда», або ж просто жіночою версією агента Джонні Інгліша.

Для українського глядача найочікуванішим і, мабуть, улюбленим моментом фільму став епізод з виступом Вєрки Сердючки. Андрій Данилко в образі Сердючки посів друге місце на Євробаченні з піснею «Dancing Lasha Tumbai» у 2007 році. Після цього не раз заявлялося, що артиста запросили до Голлівуду на зйомки фільму, але стрічка за участю Вєрки Сердючки на екрани ніяк не виходила, тож здавалося, що це просто піар. І ось, через 8 років, здійснилося, - Вєрка Сердючка танцює з Мелісою МакКарті))

Це саме той фільм, від якого ви будете сміятися до сліз, незважаючи на те, який настрій у вас був до цього!

1
2